Sosyal Medya

Coğrafyamız

PKK Münbiç’te nüfus oyununa başladı

Terör örgütü PYD/PKK, Suriye’de Fırat Nehri’nin batı kıyısındaki Münbiç ilçesinde, kimliği olmayan sivillere kendi mührünü bastığı sözde kimlikler dağıtıyor.



Terör örgütü PYD/PKK, Suriye’de Fırat Nehri’nin batı kıyısındaki Münbiç ilçesinde, kimliÄŸi olmayan sivillere kendi mührünü bastığı sözde kimlikler dağıtıyor. Böylece örgüt, ABD’li yetkililerin “Münbiç’te PYD’li yok” açıklamalarını yalanlamış oldu.

 

Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı PYD, Fırat Nehri’nin batısı kıyısında bulunan Halep’in Münbiç ilçesini, ABD’nin yoÄŸun hava desteÄŸi ve askeri yardımlarıyla geçen aÄŸustos ayında ele geçirmiÅŸti.

 

ABD, Münbiç’in IŞİD’ten arındırılmasının ardından PYD/PKK’nın ilçeyi terk edeceÄŸi konusunda Türkiye’ye verdiÄŸi güvenceyi yerine getirmemiÅŸti.

Buna karşın ABD DışiÅŸleri Bakanlığı, 7 ve 27 Eylül tarihlerindeki açıklamalarında örgütün Münbiç’i terk ettiÄŸini iddia etmiÅŸti.

 

ABD yönetimi, 16 Kasım’da BaÅŸkan Barack Obama’nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’ün açıklamasıyla ağız deÄŸiÅŸtirmiÅŸti. McGurk, 16 Kasım’da, örgütün yerel unsurlara verdiÄŸi eÄŸitimi tamamladıktan sonra ilçeden ayrılacağını duyurarak teröristlerin ilçedeki varlığını itiraf etmiÅŸti.

 

AA’nın Münbiç’te bilgi aldığı ve güvenlik nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen kaynaklar, örgütün bölgeye yeni gelen veya kimliÄŸi bulunmadığını söyleyen sivillere, örgüte ait mühür basılmış kimlikler dağıttığını bildirdi.

 

20 Kasım tarihinde düzenlenen ve fotoÄŸrafı sosyal medyada da paylaşılan bir sözde kimlik belgesinin ön yüzüne basılan mühürde, Arapça “Özerk Demokratik Ä°dare” ve “Suriye Münbiç ve kırsalı Ä°dari Meclisi” ifadeleri görülüyor.

 

Sözde belgenin arka yüzündeki mühürde de Kürtçe ve Arapça olarak, “Rojava AsayiÅŸ Güçleri Münbiç AsayiÅŸi” ve “Kobani Kantonu” yazıyor.

AA muhabirinin Kobani’de (Ayn el-Arab) yaÅŸayan bir sakinden aldığı ancak güvenlik nedeniyle görüntüsünü yayınlayamadığı bir “kimlik belgesi” de benzer ifadeler içeriyor. 19 Eylül’de düzenlenmiÅŸ sözde belgede, “Kobani Kantonu Yürütme Meclisi” mührü bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.